Long John
Bodywear


Deze specialist in herenonder- en badmode is een van de eerste zaken in Hartje Delft. De winkel zit al jaren op de Oude Langendijk, en in 2014 verhuisden zij twee deuren verderop naar een groter pand: aangenaam, ruim en overzichtelijk.Of je nu voor een klassieke Calvin Klein of een hippe CR7 gaat, hier slaag je. Long John weet je namelijk precies te vertellen welk merk bij jou past en waarom.

→ De site bezoeken

Style Kitchen
tasty fashion store


Deze kledingwinkel doet haar naam eer aan. Het biedt stijlvolle ingrediënten voor de perfecte look. Of je nu voor een hip paar sokken van Effio komt of een geheel nieuwe luxe outfit wil scoren; je slaagt. Het team van Style Kitchen is een klasse apart. De medewerkers zijn amicaal, meedenkend en doortastend. Laat je adviseren, terwijl je geniet van een kopje koffie of glaasje Delftse vlierbloesemsiroop.

→ De site bezoeken

Spyck
fashion for your home


Als genomineerde voor gezelligste winkel van Delft is Spyck de eerste officiële concept store van Salt & Pepper in Nederland. De winkel heeft niet alleen serviezen, maar ook een uitgebreid assortiment voor in de keuken, op de tafel en leuke cadeautjes voor een betaalbare prijs.

→ De site bezoeken

Something Extra
creatieve concepten en projecten


Barbara van Gelder werkt samen met een groot team van specialisten om projecten iets extra's te geven. Met Something Extra bouwt zij aan de hand van de vijf peilers verrassing, theatraliteit, vrije keuze, positieve energie en sfeer aan creatieve concepten. Het atelier staat vol met kostuums, apparatuur en bijzondere materialen en op afspraak. Barbara is vaak op pad, maar op afspraak (of op goed geluk) kun je er een pretportret laten maken, een workshop volgen of een plan maken voor je project!

→ De site bezoeken

Seven Days
the art of living


Bij Seven Days stap je binnen om het avontuurlijkste woonconcept van Delft en omstreken te ervaren: The Art of Living. In een heel bijzonder doorleefd pand beleef je het nieuwe wonen. Waar eigentijds en vintage samenkomen. Waar design, comfort en groen het beeld bepalen. Waar kleur, vorm en karakter de toon aangeven. Met accessoires en gadgets als kersen op de taart. Ga ernaar binnen en geniet.

→ De site bezoeken

Unfold
mode


In een prachtig pand op de Markt vind je UNFOLD, een persoonlijke en stijlvolle kledingwinkel. UNFOLD staat voor ontvouwen. Van kleding, maar ook van een mooi verhaal in de winkel. De winkel stond 40 jaar bekend als Van Waay & Soetekouw Mode. Mary Duindam nam de zaak over in 2014 en bij de nieuwe levensfase past ook een nieuwe naam. UNFOLD verrast je met items die inspireren en gemaakt zijn van prachtige materialen. Kledingstukken van onder andere Humanoid, Peserico en Closed zullen je hart sneller doen kloppen. Met de onderling goed te combineren collecties en de ruime keuze aan minimalistische accessoires wil Mary in de boetiek een gevoel van thuiskomen creëren.

→ De site bezoeken

DIJCK2
eyewear


DIJCK2 is misschien wel de Hartje Delft hotspot met de meest internationale allure. Een brillenzaak waar je niet zo snel langsloopt. Iets trekt je naar binnen. Is het niet de bijzondere collectie originele brillenmerken waar je voor komt, dan is het misschien wel gewoon om je te verwonderen over het mooie interieur. DIJCK2 is gevestigd op de Oude Langendijk 2, precies naast grote broer Van der Leeuw Optiek.

→ De site bezoeken

NO13
Multi Brand Fashionstore


Bij No13 vind je verschillende elkaar versterkende modemerken in een eigen "shop" of hoekje in de winkel. Een shop in shop concept, waarbij de mooiste items voor jou zijn voorgeselecteerd. Omdat de verschillende merken en items met elkaar matchen, slaag je er snel in jouw ideale outfit te scoren. Neem gerust de tijd om je te laten inspireren. Een shop in shop concept als dat van No13 zie je vaak in warenhuizen. No13 onderscheidt zich met een warme, persoonlijke ontvangst en een geweldige service. Ons advies is daarom om op je gemak rond te lopen, en je te laten inspireren door de kleding en de experts. Pauzeer gerust met een kopje koffie, voordat je met je nieuwe aankopen de deur uitgaat.

→ De site bezoeken


Nawaz Kazmi over Style Kitchen
‘Dit zijn echt fijne buren. Het team is geweldig! Ze weten waar ze over praten. En als ze iets zelf niet leveren, doen ze hun best om je naar een ander adresje te verwijzen, in of buiten Delft. Of het nu om een nieuw paar schoenen gaat of een broek die net te lang is, of gewoon een goed adresje voor taart. En dan nog niet over de collectie gesproken. Ze hebben uiteenlopende merken, die elkaar op verschillende manieren completeren. Daardoor spreken ze denk ik ook een brede doelgroep aan. Wat hen bindt? Klasse!’
Nawaz Kazmi over Style Kitchen HAKA — pure salad bar
Arjan Koen over Ray
‘Wat een warm en enthousiast welkom kreeg ik van Ray toen ik mij aan de Wijnhaven vestigde. En in mijn eerste week bestelde Ray vijf dagen op rij een salade! Altijd fijn om even zijn zaak binnen te lopen. Het is een verborgen schat, in een winkel die best ver naar achteren doorloopt en te midden van de geweldige, stijlvolle collectie staat een koffiemachine waar menig koffiezaakje jaloers op is. Mijn laatste aankoop — een outfit voor een bruiloft inclusief schoenen — was een schot in de roos!’
Arjan Koen over Ray HAKA — pure salad bar

Van Waay & Soetekouw
Interieur

Van Waay & Soetekouw is al meer dan vijftig jaar vooruitstrevend in Delft. Hier vind je uitsluitend de nieuwste en modernste meubels uit binnen- en buitenland. Nog indrukwekkender dan het prachtige monumentale pand — van het voormalige Boterhuis — zijn de interieurs daarbinnen. Te midden van de zorgvuldig geselecteerde collectie is een klein gepassioneerd team van interieurarchitecten, stylistes en meubelontwerpers aan het werk. Opdrachtgevers zijn toonaangevende hoofdzakelijk particulieren, maar ook kantoren en fabrikanten.

→ De site bezoeken

Maltha Sport


De oudste zaak van Hartje Delft zit al sinds 1896 aan de Oude Langendijk 23. Maltha Sport is een familiebedrijf dat vol passie wordt gerund door vader en zoon. Ze zijn gespecialiseerd in hardlopen en hockey en je kunt er ook terecht voor volleybalspullen, een nieuw paar sportschoenen, sporttassen en trainingsjacks.

→ De site bezoeken

Meyer & Meyer
tailors


Meyer & Meyer is een familiebedrijf met roots in Amsterdam. Hoewel ze niet meer weg te denken zijn in hun prachtige pand op de Markt, zijn ze pas sinds 2015 in Delft gevestigd. De gezichten van deze kledingzaak zijn Mandy Doerga en Bob Scheurer. Wat zij hier willen neerzetten is een dorps, persoonlijk en informeel gevoel. Tegelijkertijd bouwen zij op een groots merk dat op het moment van schrijven actief is in 14 steden. Bij Meyer & Meyer kun je terecht voor echte kwaliteitskleding. Van pakken, overhemden en dassen tot aan nette vrijetijdsmode. Kies uit de eigen collectie of een van de andere kwaliteitsmerken als Dolce & Gabbana, Daniël Hechter en Brax.

→ De site bezoeken

Strellson Delft
mode voor mannen, die weten wat ze willen


Strellson staat misschien wel symbool voor de opkomende (internationale) zakelijke stad Delft. Deze vestiging is samen met die in Haarlem de eerste Strellson winkel in Nederland. Het Zwitsere merk staat voor betrouwbaar, eerlijk en precies. Het doel is geweldige mode voor geweldige prijzen. Van kwalitatieve, zakelijke blazers tot nette overhemden. Van klassieke pakken tot nieuwe prints; als je een karaktervolle outfit zoekt moet je hier zijn. Eigenaar van Strellson Delft is Yvo Sonneveld, de man die samen met zijn familie ook achter het succes van Style Kitchen en No13 zit.

→ De site bezoeken

Sheraz Kazmi over Seven Days
‘Seven Days is al jaren een begrip in Delft en dus was ik blij verrast dat wij ze als buren welkom mochten heten. Wat een eer! Je raakt al geïnspireerd door deze zaak als je er voorbij loopt, maar het is echt een pretje om eens (of regelmatig) naar binnen te gaan. Voor zowel grote meubels als kleine sfeeraccessoires. Het kleine team van Seven Days is ook top. Zij weten waar ze over praten, zijn positief ingesteld en stralen enthousiasme uit. Je moet het zelf eens ervaren.’

Sheraz Kazmi over Seven Days Hills & Mills
Batul Kazmi over Van der Leeuw Optiek
‘Hoe populair deze zaak is, kwamen we al snel achter nadat we Hills & Mills openden. Van een gast hoorde we dat ze regelmatig speciaal vanuit Den Haag naar Delft reist voor Van der Leeuw. En elke Delvenaar weet je te vertellen waar deze zaak is. Persoonlijk vind ik het geweldig om te zien dat de vakspecialisten zelf zorg dragen voor de stoep. Deze wordt elke ochtend grondig geveegd. Kenmerkend voor Van der Leeuw: op en top verzorgd. Maar niet alleen de kwaliteit is opmerkelijk. Want hoewel Van der Leeuw al jaren bestaat, gaat het met zijn tijd mee. Zo hing er ter promotie laatst een hippe fixed gear bike vrolijk en kleurrijk voor het raam. Het was voor een actie, en trok zeker mijn aandacht.’

Batul Kazmi over Van der Leeuw Optiek Hills & Mills

Roast Chicken Bar Delft


Na het succes in Haarlem opende Roast Chicken Bar haar tweede vestiging in Delft. Het draait volledig om kip en ze hebben zelfs een geheim recept van de marinade. Dit moderne restaurant levert hoge kwaliteit met simpele gerechten. Zoals ze zelf zeggen: 'Simpel maar verdomd goed'.
→ De site bezoeken

Rhodos


Een leuk Grieks restaurant in het centrum van Delft. Naast heerlijke Griekse gerechten zijn er regelmating ook leuke dingen te beleven. Zo gaf Tino Martin laatst een optreden en is er soms live muziek. Na een succesvolle heropening in 2016 is de winkel opgeknapt en heeft het een fris uiterlijk, maar nog steeds dezelfde gezelligheid.

→ De site bezoeken

Hills & Mills
pure food cafe


Hills & Mills is het pure food cafe waar chef Papa Kazmi en zijn team gasten blij maken met meer dan subliem eten en geweldige service. Op de pure menukaart vind je een combinatie van de Indiase en Westerse keuken: oprecht, gezond en lekker. Door de media ook wel de 'parel van Delft' genoemd, is Hills een klein, schattig zaakje in het pand van de voormalige bakkerij Bierhuizen, waar je van buiten niet zou zeggen dat het een restaurant is. Bezoek Hills & Mills voor een chai latte met een gezonde brownie, of een kruidige curry met naanbrood.

→ De site bezoeken

Van der Leeuw Optiek
horen en zien


Van der Leeuw Optiek is een van de bekendste bedrijven van Delft en de optiek is ook op landelijk gebied toonaangevend. Het is een echte speciaalzaak waar gediplomeerde vakspecialisten je adviseren over de beste producten voor zicht en hoorcomfort. Van der Leeuw heeft een vaste klantenkring die reikt tot ver buiten Delft. Zij gaan niet alleen voor kwaliteit, de producten zijn ook in trek. Geen wonder dat je regelmatig Van der Leeuw aankopen op social media voorbij ziet komen.

→ De site bezoeken


Arjan Koen over DINMAR
Als je door Delft loopt, zie je precies wie er bij DINMAR is geweest. De kleding daar is uniek en herkenbaar. Ik koop er zelf ook graag. Voor mezelf, en om cadeau te doen. Hoe je daar dan wordt geholpen, is geweldig. Laatst was ik op zoek naar een t-shirt. Marcel liep zijn hele winkel door en verzamelde er meer dan 10 aan een rek. Omdat het een cadeau was, bood hij aan om ze zelf te passen, zodat ik kon zien hoe het stond. Hoewel degene voor wie ik het cadeau kocht een heel eigen stijl heeft, was dit een schot in de roos.
Arjan Koen over DINMAR HAKA — pure salad bar
Sheraz Kazmi over Seven Days
Seven Days is al jaren een begrip in Delft en dus was ik blij verrast dat wij ze als buren welkom mochten heten. Wat een eer! Je raakt al geïnspireerd door deze zaak als je er voorbij loopt, maar het is echt een pretje om eens (of regelmatig) naar binnen te gaan. Voor zowel grote meubels als kleine sfeeraccessoires. Het kleine team van Seven Days is ook top. Zij weten waar ze over praten, zijn positief ingesteld en stralen enthousiasme uit. Je moet het zelf eens ervaren.

Sheraz Kazmi over Seven Days Hills & Mills
Batul Kazmi over Van der Leeuw Optiek
‘Hoe populair deze zaak is, kwamen we al snel achter nadat we onze deuren net openden. Van een gast hoorde we dat ze regelmatig speciaal vanuit Den Haag naar Delft reist voor Van der Leeuw. En elke Delvenaar weet je te vertellen waar deze zaak is. Persoonlijk vind ik het geweldig om te zien dat de vakspecialisten zelf zorg dragen voor de stoep. Deze wordt elke ochtend grondig geveegd. Kenmerkend voor Van der Leeuw: op en top verzorgd. Maar niet alleen de kwaliteit is opmerkelijk. Want hoewel Van der Leeuw al jaren bestaat, gaat het met zijn tijd mee. Zo hing er ter promotie laatst een hippe fixed gear bike vrolijk en kleurrijk voor het raam.Het was voor een actie, en trok zeker mijn aandacht.’

Batul Kazmi over Van der Leeuw Optiek Hills & Mills

Op de hoogte blijven via Facebook